fbpx

RO-eFactura. Generarea facturilor în formatul cerut de sistemul sistemul național RO-eFactura, de la 1 iulie 2022

Începând cu data de 01 iulie 2022, companiile din România vor trebui să aplice raportarea RO-eFactura. Raportarea este obligatorie pentru furnizorii companiilor de stat, dar și în relația cu companiile private pentru produsele cu risc fiscal ridicat.

Cum folosești sistemul Pluriva ERP pentru generarea facturilor în formatul cerut de programul național RO-eFactura

Furnizorii de produse și servicii pentru firmele de stat, precum și furnizorii de produse cu risc fiscal ridicat, cum ar fi legume, fructe, apă minerală, încălțăminte, alcool, haine, îmbrăcăminte sau nisip, sunt obligați, începând cu data de 01 iulie 2022, să trimită facturile emise către sistemul național privind facturarea electronică RO-eFactura. 

 

Prin opțiune, sistemul RO-eFactura poate fi folosit de orice firmă, indiferent de natura clienților și de tipul de produse.

 

Aplicația Pluriva ERP este actualizată cu noutățile aduse de sistemul RO-eFactura, astfel încât clienții să poată raporta facturile in formatul solicitat de Administratia fiscala. Împreună cu partenerii noștri, companii de servicii contabile cu experiență amplă în fiscalitatea din România, echipa noastră de consultanți a pregătit aplicația Pluriva în vederea emiterii fișierului în formatul RO-eFactura.

 

Pentru prezentarea modului de lucru în sistemul Pluriva pentru emiterea facturilor electronice, vă invităm să descărcați documentul de mai jos.

 

Iată principalele întrebări la care vom răspunde în cadrul documentului de prezentare:

 

Cum utilizezi sistemul Pluriva ERP pentru trimiterea facturilor de client către aplicația RO-eFactura?

Care e cadrul legal pentru implementarea sistemului național privind factura electronică RO-eFactura - OUG 130 / 2022?

Ce firme sunt obligate să raporteze în sistemul eFactura facturile emise?

Cine se poate înscrie în mod voluntar pentru a folosi factura electronică?

Ce structură are fișierul de raportare?

Care este încadrarea produselor și a clienților în categoriile din nomenclatorul ANAF pentru RO-eFactura?

Ce am de făcut pentru generarea și depunerea raportării?

Cum verific, direct din aplicația Pluriva, dacă datele raportate au fost preluate corect și nu sunt erori?

“După upgrade-ul major al aplicației Pluriva ERP, pentru generarea raportării SAF-T 2022 – Declarația D406, Pluriva își păstrează locul în avangarda soluțiilor software de afaceri de tip ERP din România, prin acest nou upgrade. Am pregătit o soluție tehnică și de business pentru generarea facturii electronice conform reglementărilor ANAF. Obiectivul Pluriva este să ajutăm toți clienții să emită și să trimită fișierele RO-eFactura direct din aplicația Pluriva.”

Alexandra BrehuiDirector Implementare

Articole similare