fbpx

5 intrebari pe care sa le adresezi specialistului ERP

1. Ce inseamna ERP? ERP este un acronim care inglobeaza toate procesele pentru Planificarea Resurselor Intreprinderii intr-un mod eficient si automat. ERP reprezinta un sistem integrat, flexibil, care se ocupa cu organizarea proceselor si activitatilor unui business. Caracteristica principala a unui sistem ERP este modularitatea, adica permite integrarea partiala sau totala a aplicatiei de planificare, […]

1. Ce inseamna ERP?

ERP este un acronim care inglobeaza toate procesele pentru Planificarea Resurselor Intreprinderii intr-un mod eficient si automat. ERP reprezinta un sistem integrat, flexibil, care se ocupa cu organizarea proceselor si activitatilor unui business. Caracteristica principala a unui sistem ERP este modularitatea, adica permite integrarea partiala sau totala a aplicatiei de planificare, in functie de nevoile firmei de gestionare. Daca ai un magazin online la inceput de drum, poti sa folosesti o solutie ERP doar partial, pana vei ajunge sa ai un volum de munca mai mare care necesita automatizare.

Un sistem ERP este utilizat pentru indeplinirea tuturor activitatilor legate de gestionarea firmei:

Facturare;
Achizitii;
Gestiunea stocurilor;
Comenzi;
Livrari;
Resurse umane;
Contabilitate;
Financiar.

In plus, un sistem ERP poate emite documente automat dupa efectuarea operatiunilor: facturi client, contracte, avize, proforme, oferte, comenzi, extrase bancare de incasari clienti. Aceste documente sunt generate si mentinute in siguranta in aplicatia sistemului.

 

2. Care sunt beneficiile unui sistem ERP?

Iti poti administra toate procesele firmei printr-o singura aplicatie;
Un sistem ERP cuprinde si eficientizeaza toate procesele unei firme la care ai acces direct din meniul aplicatiei. Acest beneficiu ajuta la comunicarea eficienta intre departamente de activitate diferite din cadrul unei firme. De exemplu, atunci cand departamentul de vanzari confirma o comanda, sistemul ERP va genera automat o tranzactie care va fi vizualizata de echipa financiara, ulterior va transmite informatiile de lucru catre departamentul de productie, va actualiza inventarul si va trimite o notificare pentru personalul de achizitii in legatura cu stocul produselor.

Aplicatia ERP are o interfata prietenoasa, usor de inteles si folosit chiar si de catre persoanele necunoscatoare de tehnologie;
Aplicatiile ERP au fost dezvoltate pentru toate tipurile de utilizatori, fiind usor de folosit, flexibile si adaptabile pentru orice domeniu de activitate. In plus, un sistem ERP se imbunatateste automat prin memorarea comportamentului consumatorilor si al tendintelor de cumparare, activand diferite functionalitati pentru a face procesul de vanzare-cumparare mult mai eficient.

Te ajuta sa monitorizezi si sa analizezi intr-un mod eficient datele inregistrate de firma ta;
Sistemul ERP inregistreaza toate datele despre activitatea firmei si comportamentul consumatorului. Acestea pot fi generate manual ori de cate ori ai nevoie sau poti seta din aplicatie o generare automata a datelor si analizelor realizate de sistemul ERP.

Te ajuta sa indeplinesti asteptarile clientilor;
Asteptarile clientilor nu se refera doar la un timp de livrare cat mai scurt de la plasarea unei comenzi, ci la tot parcursul pe care il intruneste produsul: materie prima, logistica, managementul comertului si al comenzilor si livrarea.

Te ajuta sa economisesti timp, bani si resurse;
Un sistem ERP reduce costurile administrative si operationale, permitand firmei sa utilizeze resursele financiare ramase in alte scopuri productive. Salvezi timp si bani deoarece sistemul se va ocupa sa gestioneze proactiv operatiunile, sa previna intreruperile si intarzierile si ajuta consumatorii sa ia decizii mai rapid in privinta produselor.

 

3. Cat dureaza implementarea unui sistem ERP?

Noutatea sistemelor ERP este ca acestea pot fi implementate rapid si usor intr-un cloud. In functie de marimea companiei, istoricul de dezvoltare si nevoia de gestionare si management, implementarea totala a unui sistem ERP poate sa dureze de la 3 pana la 12 luni. In acest timp, aplicatia ERP memoreaza toate procesele firmei, se adapteaza nevoilor si invata comportamentul online al consumatorilor.

4. Care sunt diferentiatorii fata de alte produse ERP?

 

Sistemul Pluriva ERP se diferentiaza de alte sisteme de planificare a resurselor prin:
Functioneaza 100% online;
Este in parteneriat cu companii de top din domeniul contabil-fiscalitate;
Permite gestionarea tuturor activitatilor firmelor si diviziilor coordonate din aplicatie;
Trimite notificari si alerte manageriale automat prin email;
Sistemul poate fi integrat cu alte tipuri de solutii si platforme;
Permite testarea gratuita pentru primele 45 de zile.

 

5. In cat timp pot vedea rezultatele utilizarii sistemului ERP?

Principalele beneficii sistemului Pluriva ERP se pot observa si analiza dupa primele 12-18 luni de la implementare si utilizare. Poti observa daca:
Exista o crestere a vanzarilor;
Exista o reducere a costurilor legate de logistica;
Profitabilitatea a crescut conform dorintelor tale;
Au fost reduse costurile legate de marfa si transport;
Exista o scadere a timpului de decizie a consumatorului final si de incasare a banilor;
S-a imbunatatit colaborarea dintre departamentele firmei.