fbpx

Cat costa si cat dureaza implementarea Pluriva ERP?

Implementarea unui sistem ERP este o activitate similara constructiei unei case. Pe baza cerintelor clientului, se realizeaza un proiect estimativ, se estimeaza un cost si o anumita durata, iar in cazul in care clientul este de acord, se trece la treaba: asa este la constructia unei case si la fel este si la implementarea unui sistem ERP.

Intelegerea nevoilor clientului

La constructia unei case, viitorului beneficiar al imobilului ii sunt clare mai multe elemente, cum ar fi numarul de membrii ai familiei ce vor locui in casa, numarul de vehicule, de animale domestice etc. La fel si la implementarea unui sistem ERP. Compania care a decis sa isi cumpere un astfel de sistem stie foarte clar anumite lucruri: cati angajati sunt, cate puncte de lucru, cate departamente, care sunt activitatile principale. Acestea sunt datele primare. Apoi, in urma unor discutii detaliate, in care constructorul viitoarei case intreaba, iar beneficiarul raspunde la intrebari, se obtin informatii despre nevoile clientului: ce fel de pereti isi doreste, pe cate etaje, cu ce curte etc.

 

Si la implementarea unui sistem ERP, aceste discutii se poarta intr-o faza anterioara contractului. Pe langa obtinerea de informatii de la client, i se propun acestuia si variante posibile de lucru, de organizare a activitatii.

Calculul pretului si a duratei probabile a proiectului

Pe baza informatiilor despre ceea ce isi doreste clientul si despre nevoile lui, constructorul viitoarei case realizeaza o estimare a costurilor si a duratei. De-abia in acest moment, constructorul poate prezenta posibilului client un buget estimativ. In cazul in care clientul doreste mai devreme sa stie cat l-ar costa o casa, i se pot prezenta exemple de tipuri de case realizate la comanda si pretul lor. In mod optim, bugetul casei este prezentat detaliat: cat costa si cat dureaza fiecare componenta. Astfel, clientul poate sa decida fie sa accepte proiectul asa cum este, fie sa solicite eliminarea anumitor componente, adaugarea altora sau impartirea proiectului in faze decalate in timp: „construiesti acum fundatia si primul nivel, iar etajul unu si gardul le voi avea anul viitor”.

 

La fel este si in cazul sistemelor ERP: doar intelegand fluxurile de lucru ale clientului si nevoile lui de informatizare putem calcula un pret al proiectului si durata serviciului de implementare. Bugetul proiectului, detaliat pe componentele acestuia, este stabilit de echipa de consultanti de implementare pe baza datelor obtinute. Si exact in acest mod prezentam clientului costul si durata: detaliat pe module si functionalitati, astfel incat sa poata alege sa adauge sau sa elimine componente sau sa esaloneze pe termen lung etapele implementarii.

 

In concluzie: pretul si durata implementarii sistemului ERP sunt ca pretul si durata constructiei unei case la comanda. Se pot stabili cu exactitate doar dupa ce consultantii nostri tehnici si de business inteleg cum lucreaza viitorul client si care sunt nevoile lui.

 

Pentru a usura decizia clientului, detaliem oferta la nivel de module ce pot functiona integrat dar si separate.

Iata principalele elemente ce determina pretul implementarii sistemului ERP:

Numarul de module implementate

Domeniul dvs. de activitate

Numarul de utilizatori si numarul de calculatoare utilizate

Numarul de puncte de lucru in care va desfasurati activitatea

Complexitatea modulelor implementate

Raspandirea in teritoriu a punctelor de lucru

Fluxuri de lucru

Software utilizat in momentul de fata si „deschiderea” lui catre importul de date