fbpx

Ghid Afaceri: Beneficiile sistemelor ERP, CRM, HCM si ASF Toate companiile in crestere, de la firmele nou infiintate, intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si pana la companiile mari au nevoie atat de sisteme de tip ERP, cat si de programe CRM, HCM sau SFA. Companiile care isi organizeaza activitatea financiara folosind instrumente rudimentare de contabilitate […]

Ghid Afaceri: Beneficiile sistemelor ERP, CRM, HCM si ASF

Toate companiile in crestere, de la firmele nou infiintate, intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si pana la companiile mari au nevoie atat de sisteme de tip ERP, cat si de programe CRM, HCM sau SFA. Companiile care isi organizeaza activitatea financiara folosind instrumente rudimentare de contabilitate sau chiar programe tabelare, decid sa isi implementeze sisteme de afaceri de tip ERP atunci cand constata ca programele software folosite le blocheaza cresterea, sunt ineficiente si nu acopera fluxurile cheie din firma.

 

Sistemele ERP, CRM, HCM si ASF: Ce beneficii au pentru firma ta?

ERP

Termenul ERP vine de la Enterprise Resource Planning si inseamna „Planificarea resurselor intreprinderii”. ERP este o clasa de solutii software de afaceri utilizate de companii pentru planificarea si gestionarea activitatilor zilnice, cum ar fi: gestiunea lantului de aprovizionare, productie, servicii, situatii financiare si alte fluxuri. Programele de tip Enterprise Resource Planning sunt utilizate pentru automatizarea si simplificarea activitatilor din organizatie, printre care: contabilitatea si achizitiile, managementul proiectelor, gestionarea relatiei cu clientii, gestionarea riscurilor, conformitatea si operatiunile lantului de aprovizionare.

 

Sistemele ERP conecteaza toate elementele afacerii. Sistemele software ERP permit o organizare eficienta si un management de proiect ce ajuta la planificarea, bugetarea, prezicerea si raportarea exacta a starii financiare si a proceselor unei organizatii.

 

Scopul principal al unui sistem ERP este cresterea eficientei organizationale prin gestionarea si imbunatatirea modului in care sunt utilizate resursele companiei. Sistemele ERP acopera de obicei toate aspectele operatiunilor comerciale ale afacerii si ofera urmatoarele:

  • - Un sistem integrat in intreaga organizatie
  • - Baza de date comuna
  • - Operare in timp real
  • - Comunicare automata aplicatii / componente
  • - Implementare personalizata, gazduita in cloud sau OnPremise

 

Iata componentele Pluriva ERP: https://www.pluriva.com/solutii/erp/

 

CRM

Termenul CRM vine de la Customer Relationship Management si inseamna „Administrarea relatiilor cu clientii”. Programele CRM gestioneaza toate contactele si informatiile despre clienti, pentru a avea informatii complete despre toti cei cu care interactionati. Acest lucru va ofera accesul la informatii despre comportamentul clientilor, cum ar fi date despre achizitii si mesaje anterioare cu pe diferite canale (social media, chat, e-mail etc.).


Simplificarea si imbunatatirea procesului de vanzari, construirea unei palnii de vanzari, automatizarea sarcinilor si analizarea datelor de vanzari vor conduce la cresterea vanzarilor si a productivitatii vanzarilor. Programul CRM va permite sa aveti acces la toate punctele de contact cu clientii intr-un singur loc: telefon, chat, social media si e-mail.

 

Rapoartele si analizele furnizate de sistemele CRM ofera date relevante pentru nevoile afacerii dvs. Toate datele despre vanzari, date financiare si date de marketing sunt generate din programul CRM si devin vizibile pentru cei care au drepturi in acest sens.

 

Iata componentele Pluriva CRM: https://www.pluriva.com/solutii/familia-de-solutii/oportunitati-crm/

 

HCM

Termenul HCM vine de la Human Capital Management si inseamna „Managementul capitalului uman”. HCM este o clasa de solutii software de afaceri ce acopera toate sarcinile departamentului de resurse umane si elimina procesele manuale. Un astfel de software HCM acopera planificarea, managementul si analiza talentelor intr-un singur sistem, astfel incat companiile sa ajute oamenii sa isi atinga intregul potential. In loc sa aiba aplicatii separate pentru gestionarea angajatilor, analiza fortei de munca si salarizare, software-ul de gestionare a capitalului uman de HCM integreaza aceste functii intr-o singura platforma. Software-ul HCM ajuta o organizatie sa planifice viitoarele nevoi de personal prin schimbul de informatii cu alte aplicatii, cum ar fi salarizarea sau programul de tip ERP. Programul HCM poate fi achizitionat separat sau ca parte a unei solutii de tip ERP.

 

Iata componentele Pluriva HCM: https://www.pluriva.com/solutii/hcm/

 

SFA

Termenul SFA vine de la Sales Force Automation si inseamna „Automatizarea fortei de vanzari”. Automatizarea fortei de vanzari (SFA) sau automatizarea vanzarilor inseamna utilizarea programelor software de automatizare a vanzarilor si crearea de fluxuri de lucru pentru a face gestionarea vanzarilor mai usoara pentru toti cei implicati. Scopul automatizarii vanzarilor este de a simplifica procesul de vanzari si de a reduce cantitatea de sarcini manuale, repetitive, pentru reprezentantii vanzarilor. Clasa de solutii software SFA faciliteaza gestionarea contactelor, gestionarea oportunitatilor si gestionarea programarilor, avand acces la istoricul complet si datele interactiunilor cu clientii. Programele de tip SFA tin evidenta clientilor potentiali de vanzari si ajuta la configurarea si programarea notificarilor.


Iata componentele Pluriva SFA: https://www.pluriva.com/solutii/familia-de-solutii/sfa-sales-force-automation/

 

De ce sa apelezi la Pluriva?

Pluriva este o companie IT furnizoare de solutii si servicii informatice de afaceri: ERP, CRM, HCM sau SFA. Pe parcursul celor 22 ani de activitate, Pluriva a proiectat, conceput, dezvoltat si implementat numeroase solutii informatice in beneficiul unor companii cu activitate complexa de distributie, prestari servicii, retail si productie. Scopul Pluriva il constituie eficientizarea modelului de business al clientilor si cresterea performantei si profitabilitatii acestora.

Articole similare